Fåtölj Makeover

Om någon, som jag, är lagd åt hållet, att bara köpa gammalt skrot, kommer nu ett litet makeover tips:


Sy om, sy nytt!


1. För att ta ut mönstret behöver du ett ljust tyg, exempelvis ett lakan. Bred ut tyget över fåtöljen, spänn fast det med nålar och rita efter fåtöljens konturer. Klipp ut delarna och lägg ut dem på fåtöljen för att kolla att mönstret stämmer. Gör ett streck där sömmen ska gå och klipp igen.

2. Lägg mönstret på det tyg du valt till fodralet och när du klipper, glöm inte att räkna med sömsmån. Ett förslag är att först sy ihop armstödet och framstycket och därefter fortsätta med resten. För att få det nya tyget att följa fåtöljens runda former, klipp små jack i sömsmånen.

3. På fåtöljer som inte har raka ryggar går det inte att göra fodralet i ett och samma stycke. Detta går att lösa genom att sy ett separat ryggstycke som sätts fast på fodralet med kardborrband.


Jag förstår att allt detta kan kännas lite överväldigande, speciellt utan steg för steg bilder. Det gjorde det för mig, och det gick, naturligvis, åt helvete. Men misströsta ej, det finns andra sätt!

Finns andra som FAKTISKT lever på att sy överdrag osv till andras möbler! Bara googla; sy om möbler + destination du bor på. Enkelt!


Soffa - steg för steg


(Omsydd bubbla)

Alternativt, sluta köpa skrot ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0